Yule Asatru Catalunya

Yule, solstici d’hivern. (20-21 de Desembre)

Yule, solstici d’hivern. (20-21 de Desembre).

La celebració de Yule comença durant la Nit Mare. És en el solstici d’hivern. En aquesta nit complim el principi de la volta de Balder, la personificació del Sol. Yule és celebrat durant un període de dotze dies. És una època de l’any que sempre és especial per a nosaltres. És també una època en la qual els nostres avantpassats difunts estan més actius que mai i propers a nosaltres. És el començament d’un nou cicle, el Renaixement de Balder el Sol.

Com és evident, Yule no és cap excepció del plagi cristià d’altres cultures i creences anteriors. Moltes tradicions com l’Arbre de Yule, el tronc de nadal, cantar, o l’intercanvi de regals, són costums que provenen de l’antiga tradició del nord.

Iniciem la celebració de Yule a la Nit Mare, en aquesta nit especial complim el principi de la volta del Sol, i Yule és celebrat durant un període de dotze dies. És l’època en què Odín condueix la processó de la Caça Salvatge.

No podem negar que, per als seguidors de la religió ÁsatrúYule és una època de l’any que sempre és especial per a nosaltres.Per això en Yule celebrem grans banquets, celebrem un blót amb la nostra família, kindred, parents o amics. En aquest dia recordem a Thor, que ens porta el va fregir i la neu. També demanem a Freyr prosperitat per al nou any i, per descomptat ens acordem dels nostres éssers estimats i dels nostres Avantpassats.

L’Arbre Yule és el símbol de la nostra cosmologia, l’arbre Yggdrasil. Aquest ha perdurat en les llars, malgrat els segles i del cristianisme, i és una mica del que, com sabeu, el cristianisme s’ha apropiat. Evidentment, hi ha moltes altres coses de les quals s’ha apropiat i tenen la seva arrel en la nostra tradició com, per exemple, la incineració d’un tronc de Nadal. Aquest és un ritual antic que feien els nostres avantpassats. Ells encenien un tronc en honor a Thor. La popular Nit de reis també té el seu origen en la nostra tradició (encara que sobre l’1 de gener), i era la que culminava els dotze dies tradicionals de Yule.

Us pot interessar: http://asatrucatalunya.org/les-nostres-festivitats/

Visiteu: https://www.youtube.com/watch?v=JOroNyr8h1o