Asatrú Catalunya odin

L´ull d´Odín

L’ull d’ Odín, és un símbol poètic per a la percepció en general, per això, el sacrifici en la deu de Mimir és de gran importància. Aquest sacrifici és un camí a seguir per nosaltres, perquè ens inspira per a la nostra evolució personal, i ens ensenya que cap sacrifici és massa gran per a la saviesa.

El nom de Mimir sembla estar connectat amb el nom llatí Memor, «memòria» i per tant amb la saviesa. Aquesta memòria, és la saviesa del que és sagrat dels pobles germànics. Per això podem observar, que el mite es converteix en una història on el déu Odin sacrifica l’ull a canvi del do de la saviesa.

Odín li va demanar a Mimir que li deixés beure de la font de la saviesa, però aquest a canvi li demana com a preu a pagar un ull per deixar-li beure. Per obtenir el profund coneixement el déu Odin (consciència) sacrifica el seu ull esquerre al mímisbrunnr (la matèria i símbol de la matriu de la terra). L’ull d’Odín, és un sacrifici de part de la seva visió, que la matèria (Mimir) obté a manera parcial. L’ull al submergir-se en el món de la matèria (deu d’Mimir) fa que Odin obtingui l’experiència que amb si porta la saviesa.

Podem analitzar que, el que’Odín sacrifiqui específicament un ull, és de vital importància, ja que en totes les èpoques, el «ull» era un símbol poètic per la percepció. Ha estat vist en moltes mitologies com una metàfora per entendre, percebre, i aprendre alguna cosa. Odin en aquest acte, simbolitza la negociació del sacrifici per obtenir saviesa i percepció.

Simbòlicament l’ull dret és el sol, i l’ull esquerre és la lluna. A l’sacrificar un ull material, Odin aconsegueix accedir al poder del «tercer ull» i beure de la font de la memòria i la saviesa. Podríem dir que sacrificant aquest ull, aconsegueix la revelació de «una altra visió». L’ull esquerre, és la lluna i el recipient, i l’ull dret, el sol i el líquid. L’ull dret, el sol, se submergeix en el vespre per buscar els secrets i el coneixement. L’ull esquerre la lluna (particularment la creixent), és simbòlicament el recipient que recull la llum del sol, (reflex de la llum solar a la lluna).

Odin fa el sacrifici per aconseguir el gran coneixement, i així dividir el vel de la llum en el coneixement de la foscor infinita. El seu ull esquerre representa la lluna circular, l’ull dret, el sol circular. Això ho podem veure en diversos simbolismes com el «urobouros», que consisteix en una serp o un drac que es mossega la cua, representant el cicle etern de les coses.

Odin és el déu de la transcendència, és el pare dels déus, el senyor del gel i del foc, déu del coneixement, la màgia, la poesia i la guerra. També representa l’evolució a nivells més superiors, és el déu de la consciència expandida en el panteó germànic. És per això, que va ser un referent en el romanticisme alemany, que arriba fins als nostres dies.

Odin representa la memòria cultural / ètnica del sagrat, per als pobles germans. Els seus corbs Hugin I Munin (pensament i memòria) volen sobre els nou mons, ells per Odín són importants, i poden representar simbòlicament els dos hemisferis del cervell, perquè representen que mai hem d’oblidar qui som i d’on venim, d’aquí els seus noms «pensament i memòria».

L’ull d’Odín, és sens dubte, un dels mites de mes coneixement i mes carregat de simbolisme en la nostra mitologia, del qual podem aprendre i entendre molt de la nostra cosmologia i la nostra visió de les coses. Els mites són la força del coneixement del nostre subconscient, i l’ull d’Odín és una de les fonts de riquesa amb mes simbolisme i saviesa dels nostres mites.

David Wolfheart.

Us pot interessar: http://asatrucatalunya.org/wp-admin/post.php?post=704&action=edit

Canal de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=JEwqi2ArvNc&t=3s