Mitología

Mitología

Els nostres mites i la seva importància

Els mites, són un llegat cultural i espiritual indoeuropeu transmesos de pares a fills, generació després de generació. Hi ha gent, que podria preguntar-se si és realment important llegir mites, i els motius són diversos. Exposaré alguns.

Els mites, de gran importància, ja que són part del nostre patrimoni hereditari, cultural i espiritual. Els nostres mites són reflex de la manera d'entendre i veure les coses del nostre poble, i també una connexió amb les nostres arrels, ja que reflecteixen la nostra identitat. Podem afegir que els nostres mites ens transmeten veritats, reuneixen l'essència espiritual dels pobles indoeuropeus, són part de la nostra cultura, del nostre folklore, de la nostra gent… Són també l'herència oral que ens transmetien els nostres avantpassats, i aquesta saviesa que hem heretat de pares a fills, generació després de generació, i que neixen del cor de la nostra identitat. És per tot això que cal donar-los la importància que mereixen i prestar-los l'atenció deguda. La Mitologia transmet veritats com els fenòmens naturals, ens dóna la facilitat d'entendre'ls i el perquè d'aquests fenòmens i dels cicles de la naturalesa. Això és ho representen alguns déus nòrdics.

Els mites també ens aporten valors d'herència, respecte, orgull, honor, i d'amor per la nostra terra. Tenen un sentit heroic, reflex de la nostra visió de les coses.

Aquestes històries ens inspiren per ser cada dia millors, tenir més sensibilitat cap a l'entorn que ens envolta, així com entendre-ho. Ens porten a intentar superar-nos dia a dia, malgrat no veure el cim de la victòria, a estar orgullosos dels qui som i d'on venim. En definitiva, ens serveixen d'inspiració per actuar com el que realment som, recordant-nos nostra identitat i manera d'entendre el costat espiritual propi.

David Wolfheart

Copyright ©asatrucat