Mediambient

El nostre projecte Eco-Asatrú Catalunya, ens acosta a la natura, potenciant el nostre compromís i actitud en la vida amb la naturalesa. Volem apropar al nostre folk a una forma de vida en coherència amb la nostra essència. A prendre nous hàbits basats en el respecte i l'empatia, valors que ens porten a l'harmonia necessària per fluir amb el nostre entorn des de la més profunda connexió vital.

L'espiritualitat, que és l'essència d´Asatrú Catalunya, ens porta a la Deessa Nerthus, la Mare Terra. A qui venerem en els nostres blots, qui ens regala el seu n'hi ha prou abundància. Ella té per a nosaltres tot el que necessitem, per això, hem de ser agraïts i com la nostra Mare, estimar-la, cuidar-la i tractar-la amb respecte.

Pensem que en cada acció que realitzem en pro del medi ambient, bé sigui reciclar les escombraries, recollir un gatet del carrer, posar un recipient amb aigua per ajudar els ocells a sobreviure a les elevades temperatures ... Honorem a Nerthus.

Amb cada no acció conscient com no comprar plàstics, no llençar un paper a terra, no utilitzar productes tòxics en jardineria ... Honorem a Nerthus.

Des de Eco-Asatrú, volem honorar a la nostra Mare Terra movent l'energia al nostre folk. Transformant el nostre dia a dia amb nous hàbits respectuosos amb Ella, amb els seus animals i plantes, els seus boscos, els seus mars, ... Mitjançant projectes específics de conscienciació i, especialment, a través de l'anomenada Educació Humanitària. Anar a l'arrel, treballar-hi. És a dir, amb els més petits: els nens.

Volem aportar coneixement i que aquesta acció sigui recíproca i aprendre els uns dels altres. Aprendre d'aquells que diàriament treballen per aconseguir el canvi organitzant visites a refugis d'animals; plantades d'arbres per ajudar a la reforestació de boscos afectats per incendis; excursions a observar la natura ...

En resum, oferir eines per a ser part de la solució i no del problema generat per la destructiva activitat humana en el medi ambient. Dissenyar activitats que, a més de ser nodridores i beneficioses per a l'ecosistema i els animals, reforcessin el vincle i sentiment del nostre folk. I que millor escenari que les nostres arrels, la nostra estimada Mare Terra. La nostra venerada Deessa Nerthus.

Sonia pujol

Asatrú-Catalunya-comprormis