Les nostres festivitats Asatrú Catalunya

Les nostres festivitats

Calendari de festivitats d´Asatrú Catalunya

Aquest calendari ens servirà d'orientació sobre els dies sagrats i festivitats Asatrú que celebra la nostra entitat religiosa.

19 al 25 de gener

El Thorrablót és el nostre antídot a la malenconia en el més profund de l'hivern. Honorem a Thor perquè faci servir la seva força i el seu poderós martell per fer retrocedir a les tempestes d'hivern. Podem fer el blót i també altres coses, com prendre unes cerveses negres en el seu honor explicant i llegint històries del déu del tro. Així com construir una estàtua de neu de Thor, o fer una sortida a la muntanya a un campament d'hivern.

Febrer 2

El Disablót és una festa de fertilitat, on demanem a les dísir una bona collita i consagració de la terra. Celebrem el despertar de les dísir després del cicle anual i de la foscor hivernal, que hem de recordar és l'època per sembrar les llavors, i així tenir futures collites.

Febrer 14

En aquest dia, els seguidors de la fe Asatrú beneïm, en l'actualitat, al Déu Vali, per donar mort a Höðr, un déu cec, qui va matar a Balder, el mes just dels déus, en ser enganyat per Loki. Propici dia per als llaços familiars i la unió, podem celebrar-ho intercanviant regals i targetes amb els éssers estimats. També és un dia indicat per als compromisos o per tirar amb arc.

Març 20

Ostara és la celebració de l'equinocci de Primavera, i és l'època de la florida i la fertilitat. Celebrem el seu dia amb conillets, ous, flors i els altres símbols pre-cristians. Rebre a l'alba amb els braços estesos és també aconsellable.

Abril 30

En Walpurgis honorem a la Deessa Germànica Walburga, connectada amb els misteris del túmul i tot l'ocult. És una celebració de la fertilitat, l'amor i també, si es vol, de la màgia Seiðr. Crida la Nit de les Bruixes, és una de les nits més conegudes del folklore europeu. És una nit especial en què Odin rep la saviesa de les runes.

Maig 1

El primer dia de maig celebrem el final de la foscor de Walpurgis i entrem a la llum solar del primer de Maig. Dia que honorem a Freya, a la qual podem saludar a l'alba amb els braços oberts. També podem fer una passejada pel bosc o regalar flors als éssers estimats.

Juny 21

El Midsummer blót és la celebració del solstici d'estiu, i la nit en què mor del déu Balder (El sol). Podem decorar la casa amb rodes solars, fer una foguera o, si no és possible, encendre una espelma en el seu honor.

Agost 1

El Freyfaxi és una antiga celebració testificada, en les sagues islandeses, de la recollida de la sembra i la festa de la collita. En alguns llocs d'Escandinàvia, a l'agost es feien festivals relacionats amb la collita i amb els cavalls.

Setembre 21

El Haustblót és la celebració de l'equinocci de tardor. En aquest dia encara queda collita per recollir. És el moment en què el dia i la nit duren el mateix. Podem celebrar aquest dia amb un dinar en què donem gràcies als Déus pels poders de la terra. Podem alçar una banya al Senyor i la Senyora dels VanirFreyr i la seva germana Freya.

12/15 d'octubre

La Nit d'Hivern (Winter Nights). A la nit d'hivern és temps d'honorar Freya i a les dísir, les avantpassades de la nostra família. Les dísir ens observen des de l'altre món amb amor i preocupació per nosaltres, els seus descendents. Fem una libació sobre l'esgarrifosa terra tardor, i pensem en les sàvies i poderoses dones, la sang flueix en les nostres venes.

Novembre 11

Aquest és el dia del Einherjar blót. Els Einherjar són herois caiguts en la batalla escollits per Odín, i els honorem en aquest dia. Alcem una banya per aquells que van caure bravament en la batalla. És un dia per recordar els sacrificis dels nostres avantpassats, i visitar les seves tombes.

20/21 de desembre

La celebració de Yule comença durant la Nit Mare. És la nit abans del dia més curt i la nit més llarga (solsticis d'hivern). Comencen els tradicionals dotze dies de Yule. Aquesta és una estació per honrar els avantpassats i la família. Honorem a Balder (el sol) que reneix en aquest dia. En Yule posem a la llar tots els ornaments ancestrals, com corones de fulla perenne o l'arbre de Yule. És època de bon humor i de visitar els parents, i també explicar als fills les nostres històries familiars o mostrar fotos dels seus avantpassats.

Copyright © 2018 Asatrú Catalunya