Asatrú Catalunya mitologia

La mitología i la seva importància

 

Els mites són un llegat cultural i espiritual indoeuropeu transmesos de pares a fills, generació rere generació. Hi ha gent, que podria peguntarse si és realment important llegir mitología , i els motius són diversos. Exposaré alguns.

Els mites, per als seguidors de la religió Asatrú, són de gran importància, ja que són part del nostre patrimoni hereditari, cultural i espiritual. La mitología. és un reflex de la manera d’entendre i veure les coses del nostre poble, i també una connexió amb les nostres arrels, ja que reflecteixen la nostra identitat.

Podem afegir que la mitología ens transmet veritats, reuneix l’essència espiritual dels pobles indoeuropeus, i és part de la nostra cultura, del nostre folklore, de la nostra gent …

La mitología és també l’herència oral que ens transmetien els nostres avantpassats, i aquesta saviesa que hem heretat dels pares a fills, generació rere generació, i que neixen del cor de la nostra identitat. És per tot això que cal donar-los la importància que mereix i prestar-li l’atenció deguda.

La mitología transmet veritats com els fenòmens naturals, ens dóna la facilitat d’entendre’ls i el perquè d’aquests fenòmens i dels cicles de la natura. Això és, el que representen alguns déus nòrdics.

També ens aporta valors d’herència, respecte, orgull, honor, i d’amor per la nostra terra. Tenen un sentit heroic, reflex de la nostra visió de les coses.

Aquestes històries que trobem a la mitología ens inspiren per ser cada dia millors, tenir més sensibilitat cap a l’entorn que ens envolta, així com entendre-ho. Ens porten a intentar superar-nos dia a dia, tot i no veure el cim de la victòria, a estar orgullosos de qui som i d’on venim. En definitiva, la mitología ens serveix d’inspiració per actuar com el que realment som, recordant-nos la nostra identitat i manera d’entendre el costat espiritual propi.

David Wolfheart.

Us pot interessar: http://asatrucatalunya.org/lull-dodin-2/

Canal de youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSuYt7RnoV9geCOjzsqhXBQ