Asatrú Catalunya tolkien

Resenya del llibre La llegenda de Sigurd i Gudrún de Tolkien

Per aquells amants de la mitologia nórdica  i de l’obra de Tolkien, us recomanem aquet llibre que podeu adquirir en català i castellà. La llegenda de Sigurd i Gudrún de Tolkien, per primera vegada va ser publicada a escala mundial l´any2009. Aquesta era una obra desconeguda fins el moment que, el pare de la literatura fantàstica va escriure abans d’El Hobbit i El Senyor dels Anells, i que el su fill Christopher Tolkien es va encarregar personalment de preparar i publicar la edició que finalment va poder veure la llum en diferents idiomes.

Tolkien era un gran fan dels mites. La balada dels Völsungs és un relat de la història del gran heroi i caçador de dracs Sigurd, El drac Fafbir (o también Fafner), i del tresor es va apoderar; del despertar de la valquiria Brynhild, que jeia dormint envoltada per un mur de foc, i també de les seves esposalles; aquest llibre de Tolkien també narra l’arribada a la cort dels grans prínceps o nibelungs. Allà va néixer un gran amor, i alhora odi, aquest es va veure alimentat pel poder de la fetillera i iniciada en la màgia, mare dels nibelungs.

En aquest llibre de Tolkien trobarem passatges de dramatisme intensitat, de confusió d’identitats, lluites, gelosia, i veurem la tragèdia de Sigurd i Brynhild, del Nibelung Gunnar i la seva germana Gudrún.

La versió que va fer J. R. R. Tolkien, i que va ser rescatada pel seu fill, es deu al seu  gran coneixement en el tema, i el seu gran amor per aquest relat. També, com és lògic, a un exhaustiu estudi de Tolkien de la poesia noruega i islandesa recollida en l’Edda poètica, per això, podem observar l’ús d’estrofes breus en l’escriptura, els versos imiten els ritmes aliterativos dels poemes de l’Edda. Sens dubte  Tolkien ens deixa una bona obra que ha de llegir tot l’amant d’aquest tipus de relats, de les llegendes nòrdiques i de l’obra d´aquest mestre.

Us pot interessar: http://asatrucatalunya.org/llibres/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=gW2REB86c-c