Festivitat de Walpurgis: La nit de les bruixes (30 d’Abril-1 de Maig)

Walpurgis és una festa que celebrem de nit. És una celebració de la fertilitat, l’amor i també, si es vol, de la màgia Seiðr. Dita la nit de bruixes és una de les nits més conegudes del folklore europeu. A pesar que es deia que era un dia en què es reunien les bruixes per a fer ritus foscos, Walpurgis no és nit de ritus foscos, sinó tot el contrari. Celebrem que l’hivern ha marxat definitivament, i la tradició és que les gents es reuneixin i passin la nit junts en fogueres, on és un dia propici perquè sorgeixin romanços.

En aquesta festa celebrem l’amor i el renaixement. La deessa germana Walburga recorre la terra durant la Nit del 30 d’Abril. Walburga és una deessa fosca i tenebrosa, i al costat d’ella romanen coses inacabades, com les ànimes que esperen abans de viatjar l’Asgard o a Hel. Per això, en aquesta nit recordem als nostres ancestres, i coses que no hem acabat i hem enterrat.

Hauria de ser una celebració que durés tota la nit, i que aguantéssim fins a l’alba sense defallir. En ella, i en el blót dedicat a Walburga, recordarem als nostres ancestres, als nostres records enterrats, i a les coses que deixem inacabades, pensant com solucionar-les. Durant la nit, podem fer el pal de maig decorat amb cintes, o bé passar-la fent treballs de bruixeria, màgia rúnica o màgia Seiðr. També es pot fer el que es coneixia antigament com els focs de la necessitat, un ritual màgic que aquests focs s’encenien fregant una vara de fusta sobre un tros de llenya, i en el qual es reforçava la destinació sobre les malalties o malediccions sofertes.

Recordarem les nou nits d’auto sacrifici d’Odín penjat en l’arbre Yggdrasil, que culminen en aquesta nit amb l’obtenció de la saviesa de les runes. Odín, en aquest moment, mor per un instant, apagant les llums en els nou mons. En aquesta fosca nit, el caos governa fins que Odín ressuscita i s’encenen de nou. És en aquest moment quan encenem les fogueres. Ho farem fins a l’alba, iniciant la segona part del blót, en què celebrem l’arribada de Freya i la seva màgia, i el renaixement de la llum sobre la foscor.