Els nostres Valors Asatrú Catalunya

Els nostres valors

El codi dÁsatrú Catalunya: Els nostres valors

Aquest és el codi d´Asatrú Catalunya, és per a nosaltres un referent del qual els nostres valors representen.

Els nostres textos, mites, sagues o cançons sempre ens han transmès una sèrie de valors amb els quals ens hem sentit identificats. Hem intentat seguir-los i aplicar-los en la nostra vida quotidiana, i són els que extraiem del nostre folklore, dels nostres mites, de les nostres sagues, i de la nostra herència ancestral. De tots ells aprenem, i ens identifiquem amb els herois, déus i històries que aquestes reflecteixen i representen.

No és una norma estricta a seguir però si un referent per poder ser homes de profit.

Coratge:

És una cosa que hem de tenir sempre present per afrontar els obstacles de la vida. Tot i les adversitats hem de cercar internament aquesta força oculta en el nostre interior que surt quan la necessitem, i hem de treballar-la per afrontar les nostres pors, i vèncer-los.

Veritat:

Siguem sempre sincers amb els nostres éssers estimats i amb nosaltres mateixos. No hem de caure en la mentida i l'engany, sinó més aviat tractar de ser honestos amb tothom i amb nosaltres mateixos. Només així avançarem en la vida i creixerem interiorment.

Honor:

L'Honor és una cosa reflectit en les nostres sagues i mites, alguna cosa amb el que ens identifiquem sovint, i que hem d'intentar dur a terme en la nostra vida quotidiana. És una força interna que reflecteix la nostra reputació i el coneixement intern de què som i del que fem.

Fidelitat:

La fidelitat és un acte i una mostra del que reflecteix la nostra persona. No només cal tenir-la en la vida amorosa. També hi ha fidelitat a uns principis, a les amistats, als déus ... Això és una cosa molt significativa en la nostra conducta i necessari en l'era actual.

La disciplina:

L'acte-disciplina és molt important per a nosaltres, ja que sense ella apareix el desordre actual que reflecteix la nostra societat contemporània. Hem d'intentar ser disciplinats interiorment per arribar a fer les coses bé i ordenadament.

Hospitalitat:

És una cosa molt important per a la nostra manera de veure les coses, i va més enllà de l'hospitalitat de la llar, que és també molt important per a nosaltres. També s'ha de veure en totes les seves facetes, com, per exemple, en el respecte a les persones.

Herència:

Per a nosaltres l'herència és molt important, tenint en compte que és d'on venim i el que som: descendents dels nostres ancestres. Per això sempre els honorem, dedicant un temps a la seva memòria, mantenint la flama viva -la de la seva herència-perquè sempre estiguin presents i, no s'oblidi el passat, que roman en tots nosaltres.

Confiança:

Depèn d'un mateix. Nosaltres entenem que hem de forjar la nostra pròpia moralitat, i confiar en un mateix és molt important per a això. Som el que pensem, i qui millor que un mateix per conèixer les nostres pròpies possibilitats.

Perseverança:

En un món imperfecte només la perseverança ens fa aconseguir les metes que ens proposem. És fàcil abandonar o acomodar esperant que es compleixin els nostres desitjos, però aquesta és una postura totalment contrària al nostre esperit, que ens demana lluitar pel que volem i pel que creiem.

Laboriositat:

Hem de treballar amb afany i esforç per aconseguir les nostres metes. Tindrem una visió activa i creativa de les coses, i per aconseguir-la posarem tot l'esforç possible en això.

Justícia:

Creiem que la justícia ha d'estar sempre present. Igual que ens agrada que ens tractin a nosaltres amb justícia, donarem una oportunitat a qui la mereixi. Siguem justos en el bo i en el dolent i això ens farà créixer com a persones.

Generositat:

Compartir coses amb els altres és un gran creixement intern per a nosaltres. Hem de saber premiar a qui ho mereix, i mai ser avariciosos amb els nostres amics i família. Compartir és un gran do.

Copyright © Asatrú Catalunya