Els nostres déus

Els nostres déus

Odín:

Odin, també conegut com "el pare de tot", va estar embolicat en la creació de l'univers i la humanitat. Té animals sagrats com els seus dos corbs Hugin i Mugin (pensament i memòria), dos llops anomenats Geri i Freki i el seu famós cavall Sleipnir, de vuit potes.

Per obtenir la saviesa de les runes, en la deu de Mimir, va sacrificar un ull per tal d'aconseguir-la, demostrant-nos que per aconseguir la saviesa és necessari un gran sacrifici, i que res és gratuït. També li ha brindat a la humanitat les runes. Odin és misteriós, gran coneixedor de la màgia i dels secrets de tots els déus i deesses, a més dels homes.

Thor:

Thor és fill d'Odín. És el Déu del Tro, conegut per la seva gran força i per la seva arma llancívola, el martell Mjolnir, el qual ha estat un dels símbols més populars entre els pagans nòrdics. Thor és protector de la humanitat i de les persones laborioses, segons ens explica el Cant de Hárbardr (poema de l'Edda poètica). En el seu palau Bilskirnir, en Asgard, acollia als que havien portat una vida coratjosa i digna treballant la terra.

Els seus animals són dos bocs que poden ser sacrificats per donar aliment, però si els seus ossos són embolicats en la seva pròpia pell, l'endemà viuen de nou. Thor lluita contra els Jotuns, i és el que ens protegeix de les adversitats de la Naturalesa.

Balder:

Balder és fill d'Odín i Frigga. És el seu fill predilecte i destaca per la seva saviesa. També és conegut per la seva eloqüència, amigabilitat i bellesa, i té gran renom com a gran vencedor al camp de batalla. És un déu honrat i confiat, i es diu que totes les coses bones passen quan ell està present. Fins que va arribar el dia en què una traïció de Loki el va portar a la mort. Balder tornarà l'Hel en Yule (solstici d'hivern) però ha d'anar-se en middsummar (solstici d'estiu), al regne dels morts, per culpa de Loki.

Tyr:

Tyr és un Déu dels més destacats, sobretot pel que representa en la llei, l'ordre i la justícia. Cal destacar que durant un temps, en Germania, va estar en el tron ​​d'Odín.

Tyr, per protegir Asgard del llop Fenrir, va sacrificar voluntàriament la seva mà, la qual cosa demostra, amb un acte d'aquest valor, la confiança, i el sacrifici pels altres quan un creu en la justícia. És un déu molt respectat i venerat, sol·licitat en judicis i assemblees, ja que el seu bon judici preval sobre les paraules nècies.

Heimdall:

Heimdall entre moltes altres coses és guardià d'Asgard. Ell vigila la seva entrada, el pont Bifrost. La seva aguda visió i oïda són les seves bones qualitats per vigilar i escoltar el perill. Quan es deslligui el Ragnarök, ell serà l'encarregat de fer sonar el seu corn, Gjallarhorn.

És déu dels homes, ja que sempre està predisposat per protegir els que estima. Encara que potser poc s'ha escrit sobre ell i el seu paper en Asgard, és un dels mes importants, ja que lluitarà activament en el Ragnarök.

Aegir

Aegir és el déu del mar. Es diu que va poder pertànyer a una generació de déus més antiga que la dels Æsir i els Vanir, tot i que no hi ha molt escrit sobre el seu origen. Ho podem veure en algunes representacions com un ancià de cabells blancs i dits com urpes. Com a déu de la mar, era venerat, i alhora temut, pels mariners. Se li coneixia per les seves festes sota el mar i les seves qualitats com a cerveser. I es creia que Aegir podria emergir en qualsevol moment i emportar-se els vaixells i als seus homes al seu palau al fons dels mars.

Bragi

Bragi és el primer creador de la poesia, espòs d´Idunn i conegut per la seva excepcional barba. És déu de la poesia i l'eloqüència, al qual se sol invocar per obtenir inspiració poètica. Cal pensar que se li atribueix la creació dels Kenning i la poesia escáldica, i que aquesta és una part molt important de la tradició nòrdica, per la qual cosa Bragi és un dels déus més estimats i simbòlics.

Forseti

Podem dir que Forseti, assegut com a jutge entre Déus i Deesses, pel que fa a assumptes de justícia és un déu just i imparcial. És fill de Balder i NannaForseti presidia les disputes resolent mitjançant la mediació.

Njörd

Njörd, déu del mar i els vents, és el pare de Freyr i Freya i el líder dels Vanir. La seva dona era Skaði, amb la qual es va casar, gairebé per confusió, quan ella va tenir, entre tots els asos, d'escollir un com espòs. A Skaði li agradava viure en les gelades muntanyes i Njörd estava acostumat a viure al mar, la qual cosa va portar al fet que el seu matrimoni fos complicat. Eventualment van decidir viure separats. És un Déu Vanir que viu en el seu palau costaner i era invocat per obtenir bons vents en navegar prop de la costa. També era invocat per agricultors de zones properes a les costes per rebre bones collites.

Freyr

Freyr pertany a l'estirp dels Vanir i és fill Njord. És un dels déus més bonics. La seva casa és Alfheim (Llar dels elfs).

Governa les pluges i la llum solar i d'aquí la seva influència en les collites. Té un carro tirat per Gullinbursti, un senglar forjat en or i un regal dels nans Brokk i Eitri. La seva dona és GERD, a qui va conèixer en el regne dels gegants i va poder casar-se amb ella gràcies al seu servent i missatger Skirnir, a qui, en agraïment, li va regalar la seva espasa. Això fa que en el Ragnarök Freyr sigui el primer a morir a combatre sense armes. El gegant de foc Surt li dóna mort.

vali

Vali, fill d'Odín, és el Déu de la venjança i la retribució. Va buscar la venjança per la mort del seu germà Balder a les mans de Höðr, a qui va cremar a la foguera. En temps passats se li dedicava el mes de febrer, i se li coneixia per la seva precisió amb l'arc, per tenir molt de coratge, i com donador de vida i llum.

Loki

Loki és el déu "problemàtic" que sempre està ficat en embolics, i que usa la seva astúcia segons els seus interessos. Loki és germà de sang d'Odín. Els Déus i Deesses el van tolerar fins que va causar la mort de Balder. Per això va ser lligat, i gotes de verí cauen sobre la seva cara a manera de càstig. Com a pare de Fenrir i de la serp JörmundganderLoki els lidera cap Asgard al costat de la host de morts, per lluitar al Ragnarök contra els déus. A Loki se li atribueix ser la causa dels desastres naturals, de manera que podríem dir que és un déu imprescindible per als cicles de creació / destrucció.

Frigga

Frigga és l'esposa d'Odín, al qual va donar els fills Balder i Thor. Té un palau propi a Asgard anomenat fensàlir. Coneguda com la "mare de tot" és la deessa de la fertilitat, la maternitat i el matrimoni, tenint influència sobre la salut i la llar. També es diu que coneix el destí de les persones, encara que mai ho revela, i que és també una buscadora del coneixement i la saviesa.Té com missatgera a Gna, que viatja pel cel en el cavall Hofvarpnir, que també pot cavalcar sobre l'aigua ..

Freya

Freya és la germana de Freyr, reina de Vanaheim, i el seu saló és Sessrúmnir, que està situat en Fólkvangr. Representa la bellesa i força femenines. És molt poderosa i Deessa de l'amor, la bellesa, la fertilitat, i la màgia. Sent una deessa Vanir, els va ensenyar la seva màgia única i poderosa als déus Æsir.

Es diu que té predilecció pels elfs i la primavera. Es va casar amb un déu que va desaparèixer anomenat Oðr. En plorar per la seva desaparició, les seves llàgrimes es van convertir en or. Té una capa feta amb plomes d'au amb què el seu portador pot convertir-se en falcó. També té un carruatge tirat per dos gats.

Idunn

Idunn és l'esposa de Bragi. És deessa de l'eterna joventut, i ella pot ser també invocada per benediccions de salut i collites. Cal saber que si hi ha una deessa important entre els Æsir i els Vanir és Idunn, ja que guarda les pomes de la vida eterna. Els déus, en sentir que s'acosta el seu envelliment, proven un tros d'elles i la joventut torna a ells.

Hel

La deessa o geganta Hela o Hel és la deessa de l'inframón i de la mort. És filla de Loki i de la geganta fetillera Angrboda. El seu estatge es diu Helheim, i és on van els homes que no han destacat en la vida ni han fet res honorable. També els que han mort en covardia. La meitat dreta del seu cos és bella, però la meitat esquerra és igual a la d'un cadàver putrefacte.

Sif

Sif és l'esposa de Thor. És coneguda pel seu bell cabell daurat, del qual s'explica que Loki, a tallar-lo, provoca la ira de ThorLoki convenç els nans perquè forgin una cabellera d'or per a ella.

Sif és Deessa de les collites i, com a tal, se li pot demanar abundància.

Ran

Ran és esposa d'Aegir, i junts dominen els mars. Ella és coneguda com la deessa temperamental i traïdora del mar. I és anomenada "Deessa dels Ofegats", ja que arrossega els mariners cap al seu regne. Però cal dir que allà els tracta bé i els brinda un gran festí.

Eir

Eir "Ajuda" o "Pietat") és la deessa de la curació. Experta en les herbes i la màgia, i capaç de la resurrecció. Se la pot relacionar amb els Vanir, en conèixer les propietats curatives d'herbes i plantes. Eir ens brinda ajuda en casos de malaltia.

Sunna

Sunna és la Deessa del Sol i el seu germà Máni és la Lluna. És coneguda per les seves benediccions de vida. En el seu carro porta un escut que ens protegeix de l'excessiva calor, i el condueix a través del cel, perseguida per llops que pretenen devorar-la.

Nanna

Nanna és esposa de Balder i mare de ForsetiRenombrada com donadora de regals, vivia a Breidablik, el qual tenia el seu sostre d'or i columnes de plata. Nanna és el símbol del coratge femení, i per pena es va llançar a la pira al costat del seu marit quan va morir.

Ostara

Ostara és la deessa de la primavera, de l'alba, del renaixement, i també una deessa de la llum. Sol anar vestida de blanc i ens porta la primavera, la renovada fertilitat de la terra, i també la llum del sol. Com ja és conegut, els símbols associats a ella són els conills i els ous.

Nerthus

Nerthus és la Deessa Vanir, també coneguda com la "Mare Terra". El seu símbol és el senglar. Nerthus era una divinitat molt popular en moltes tribus germàniques i en la seva festivitat, que es realitzava a la primavera, es feia una processó amb un carro. Els seus colors són els representatius de la terra: negre, marró i verd. Sol estar deambulant en els regnes ocults sota la superfície.

David Wolfheart Copyright © AsatruCatalunya