Asatrú

Asatrú: una religió nativa...

Asatrú és una religió nativa, i el nom que li donem a la fe, religió i antiga tradició pagana dels pobles del centre i nord-europeu, des de temps precristians. Una religió nativa d'aquests pobles indoeuropeus. La paraula Asatrú significa literalment fidel o lleial als déus Æsir. Aquesta religió o fe Asatrú està reconeguda oficialment en diversos països com Suècia, Dinamarca, Noruega, Islàndia i també Espanya.

Les primeres arrels d'Asatrú es remunten a l'edat de bronze, com se'ns revela en els mites i el simbolisme antic, encara que els seus orígens i influències els trobem ja en l'edat de pedra al nord d'Alemanya, i les zones bàltiques i escandinaves. També durant l'època de les migracions germàniques té una notable presència.

A la gent que desconeix per complet Asatrú caldria dir-li que no és un paganisme modern, sinó una fe nativa d’aquests pobles que seguien els nostres ancestres, i que va tenir molts problemes per sobreviure amb l’arribada del cristianisme i la seva visió monoteista de les creences. És l’expressió espiritual nativa d’aquests pobles indoeuropeus i la visió que tenien del diví i el món en què vivien. En definitiva una fe politeista que estima la natura i el seu entorn. En definitiva Asatrú és l’ànima interior dels indoeuropeus, no és el que escollim: És el que som.

Asatrú Catalunya - Espiritualitat nativa europea

Connectant amb les nostres arrels i el nostre camí natiu...

Asatrú Folkish: connectant amb les nostres arrels i el nostre camí natiu
La religió i fe Ásatrú no és un paganisme modern, ni de bon tros una fe de la nova era. Asatrú és la recreació de la nostra fe nativa, la nostra connexió amb el passat, el camí que seguien els nostres ancestres, l’expressió espiritual dels antics pobles indoeuropeus. És una fe politeista que estima la natura i sent un fort vincle amb ella. Per a nosaltres no és el que escollim: és d’on venim i és el que som. És tornar a casa connectant amb les nostres arrels, amb nosaltres mateixos.

Com descendents europeus que som, Asatrú és la nostra religió nativa. És l’expressió de les nostres arrels ja expressada en temps pre-cristians. Va ser practicada durant centenars d’anys pels nostres ancestres, i podem veure que tot grup humà té la seva, com ara els indis natius d’Amèrica, els africans, etc.

A la nostra manera d’entendre la religió i la fe, creiem que cal valorar i respectar les diferents cultures, religions natives i creences de cada poble, que componen el gran mosaic humà. Som respectuosos perquè no creiem en fer un món uniforme amb una sola cultura i una sola visió de les coses, com la globalització, les religions monoteistes i les elits pretenen. És per això que ara, en aquests temps tan confusos, és més que mai important connectar amb el que som.

La nostra visió és clara quan practiquem la nostra tradició i la nostra fe. Aquesta és una cosa que creiem va més enllà d’una cosa que s’escull, com si d’un abric o una moda es tractés. És la nostra herència, és el llegat que ens van deixar els nostres avantpassats, és el que som nosaltres. I és per això que creiem que el vincle i connexió amb els nostres ancestres és el nostre major potencial. Estimar la nostra descendència mai és odi cap als altres: com més estimem la nostra fe, la nostra cultura i la nostra descendència, més aprenem a comprendre i respectar les altres cultures, creences i religions de tots els pobles d’aquest món. I comprenem la importància que aquest respecte es tradueixi en que cadascú pugui conservar, respectant els altres, les seves pròpies característiques en el gran mosaic humà.

"Estimar la nostra descendència mai és odi cap als altres: com més estimem la nostra fe, la nostra cultura i la nostra descendència, més aprenem a comprendre i respectar les altres cultures, creences i religions de tots els pobles d’aquest món"

Els nostres déus i deesses existeixen, són reals, i podem veure’ls i sentir-los tant en Manifestacions espirituals, com en diverses formes concretes en la natura. Veiem les seves expressions a l’estiu ia l’hivern, a la tempesta, a les muntanyes, als rius, als boscos, en la calor del sol i al fred del gel. Estan presents en el folklore, tradició, cultura i mites europeus.

Els mites són un llegat cultural i espiritual europeu, transmesos de pares a fills generació rere generació. Són part del nostre patrimoni hereditari, cultural i espiritual, el reflex de la manera d’entendre i veure les coses del nostre poble. Són la connexió amb les nostres arrels. Ens transmeten les veritats, reuneixen l’essència espiritual dels pobles europeus, i formen part de la nostra cultura, del nostre folklore … Ens inspiren a ser cada dia millors i tenir mes sensibilitat cap al nostre entorn, així com entendre-ho,

La família i la llar són la base de la nostra fe. Els nostres ancestres ja sabien de la importància de la unitat familiar i del vincle real amb la nostra família, el nostre Kindred i la nostra gent.

Així que el nostre camí natiu és el que ens obre les portes al futur connectant amb el passat, recordant-nos el que som per saber a on anem, sense prejudicis, amb respecte cap als altres, allunyant-nos de mentalitats intolerants i seguint el camí cap a casa, connectant amb el que som: això és la visió Asatrú de la nostre comunitat.

Asatrú Catalunya - Fé, tradició i família