Asatrú Islandia

Asatrú ja és la religió no cristiana més gran i de més ràpid creixement a Islàndia

L'anunci fa uns anys de la construcció d'un temple Asatrú ha impulsat a molts islandesos a buscar i retrobar-se amb la seva antiga religió. Els informes ja confirmen que les pràctiques religioses i les conviccions dels islandesos estan experimentant ràpids canvis aquests últims anys.

Aquestes dades en els Registres d'Islàndia, confirmen que els islandesos estan abandonant l'Església Nacional d'Islàndia. L'any 2000, el 89% dels islandesos eren membres de l'Església Nacional, una xifra que s'ha reduït fins a la xifra actual del 65,6%.

L'antiga religió de Ásatrú i el paganisme, segueixen creixent a poc a poc segons les últimes xifres dels registres d'Islàndia, unes xifres encara modestes, però que confirmen aquest creixement sent la segona religió més gran després de la cristiana. Ásatrúarfélagið ja és la congregació no cristiana més gran d'Islàndia. Durant el que portem d'any està entitat religiosa Asatrú ha crescut un 8%.

Ara es confirma, que 1000 anys després, el vell paganisme nòrdic Asatrú està reapareixent, evidentment la pràctica moderna d'Asatrú té diferències i matisos actualitzats amb la pràctica fa un mil·lenni. Des d'Asatrú Catalunya veiem amb bons ulls aquest creixement natural de la religió Asatrú a diversos països, i després de ser una religió reconeguda i legalitzada al nostre país, hem de seguir treballant per donar-li la normalitat i serietat que la nostra religió té a altres països.

Et pot interessar: http://asatrucatalunya.org/qui-som-asatru-catalunya/

Visita aquest enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=hwb_3qmgyri